25 Temmuz 2018 Çarşamba

JetBrains yazılım ürünlerini tanıyalım

2000 yılında Prag'ta kurulan yazılım şirketi, IntelliJ Idea isimli Java IDE'si ile tanındı. 2012 yılında IntelliJ üzerinden inşa edilen Android Studio, Google tarafından resmi Android geliştirme ortamı olarak tanındı. Firmanın geliştirdiği Java tabanlı Kotlin dili ise 2017 yılında Google tarafından desteklenen resmi Android dili olarak duyuruldu.

 
Şirketin birçok programlama dili için IDE'si bulunmaktadır. Bunlar Java için IntelliJ IDEA, Python için PyCharm, Php için PHPStorm, JavaScript için WebStorm, Ruby için RubyMine, iOS/OS X geliştirmeleri için AppCode, C ve C++ için CLion, veritabanı ve SQL çalışmaları için DataGrip, Python ile programlamaya yeni başlayanlar için PyCharmEdu şeklindedir. 



Java için IntelliJ ve Python için PyCharm ürünlerinin ücretsiz community sürümleri bulunmaktadır. Ayrıca diğer araçlar için 30 günlük deneme sürümleri mevcuttur. Ayrıca Öğretmen ve öğrenciler için 1 yıllık deneme sürümleri mevcuttur. https://www.jetbrains.com/student/ adresinden üye olarak tüm ürünleri bir yıl süreyle kullanabilirsiniz. Güncel programcılık açısından oldukça kararlı Ide'lere sahip an firmanın ürünlerini mutlaka denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder