29 Ekim 2016 Cumartesi

Cep Telefonunu Kitap Okumak için Kullanmak

Kitap yada kindle'ı her yere taşımak zor. Toplu ulaşımda, gece uyurken yada hastanede sıra beklerken kitaplarınızı veya belgelerinizi okumak isteyebilirsiniz. Cep telefonunuzun ekranı yeterince büyükse artık bu işlem çok kolay. Yapmanız gereken tek şey telefonunuza bir office programı kurmak. Wps office adındaki bu uygulama ücretsiz ve pdf, word dosyalarınızı mobil görünüm içinde özelleştirebiliyor. Ayrıca gece modu yada kitap modu ile gözlerinizi yormayan ışık modlarını da ayarlayabiliyorsunuz.

Öncelikle yazılıma Google Play Store'dan ulaşabilirsiniz;
https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.wps.moffice_eng

Wps office bir ofis programı olduğu için her türlü word,excel yada power dosyası oluşturup var olanları düzenleyebiliyorsunuz. Ama bizim amacımız bu programı elimizde var olan PDF yada diğer formatlardaki kitapları okumak için kullanacağız bunun için uyglamayı çalıştırdığınızda ana sayfada bulunan Aç butanuna basınız;

Bundan sonra telefonunuzda bulunan çeşitli dosya türleri için ayrı seçenek gelecektir. Buradan kitabınızın türünün PDF olduğunu kabul ediyoruz ve PDF seçeneğini seçiyoruz.

Bu işlem ile telefonunda bulunan tüm PDF dosyları listelenecektir. Arasından okumak istediğiniz kitabı seçiniz.
Normal PDF dosyası şeklinde açılacaktır dosya tabi ki bu şekilde okumak zor olacaktır. Dolayısı ile aşağıda görünen mobil görünüm seçeğine tıklayın.
 

 Mobil görünüm modunda yazıların bariz bir şekilde büyüdüğünü göreceksiniz. İsterseniz araçlar kısmından biraz daha büyütebilirsiniz.

 Araçlar seçeneğinde güzel özellikler mevcut. Yazı boyutu ve satır aralığı, sayfa arka plan rengi vb. Özellikler mevcut. Araçlar seçeneğinin alt tarafından bunları ayarlayabilirsiniz.

Uygulamanın en güzel özelliklerinden biri de gece modu. Bu özellik ile arka plan rengi koyu gri yazılar ise açık gri renkte görünüyor böylece gözünüz yorulmadan ve daha az pil harcayarak uzun sürelerde okuma yapabiliyorsunuz.

Gece modu + Mobil görünümde sayfa görünümü ideal okuma biçimine ulaşıyor diyebilirm. Cep telefonlarının ekran boyutları artık 5-6 inch olduğu için ayrıyeten bir kindle cihazı taşımanın anlamı yok diye düşünüyorum.




 Not: Bazı kitaplar PDF'e dönüştürülürken sadece taranarak resim formatında PDF'e dönüştürülüyor. WPS office o tür dosyalarda araçlar seçeneğindeki bir çok özelliği aktife edemiyor. Dolayısı ile salt yazı ile PDF'e dönüştürülmüş kitap dosyaları bulmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

İYİ OKUMALAR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder