4 Ekim 2016 Salı

Mars ve İlginç Kayalar

Mars yüzeyindeki ilginç nesnelere dair bir çok komplo teorisi yazıldı çizildi. İnsanlara, evlere, anıtlara hatta nazi tanklarına benzetilen objeler oldu. Komplo teorisi uzmanları ve onların milyonlarca takipçisini bu konular epey meşgul etti. 

Aya ayak basan ikinci adam olan Buzz Aldrin 2009 yılında yeni bir iddia ortaya attı. Marsın uydularından biri olan Phobos üzerinde yapay olma ihtimali yüksek olan bir kayadan bahsetti. Dünya dışı yaşam teorisyenleri için yeni bir tartışmayı başlatmış oldu.

Phobos üzerindeki ilginç kaya


Aslında benzer şekilde Mars yüzeyinde de bir büyük kaya parçası mevcut. Kayanın oldukça yüksek ve düzgün şekilli olması insanda şüphe uyandırmıyor değil. Fakat bilimadamları bunun dünya dışı yaşam ihtimalini kanıtlamayacağını söylüyorlar.

Mars yüzeyindeki kaya

Tabiki Mars yüzeyinde doğal etkilerler oluşmuş bir çok şekil var ve bunlara farklı açılardan bakınca insan yüzü veya piramit benzeri yapılar zannedebilirsiniz. Elimizdeki teknoloji ile şu an bunların net görüntülerine sahip değiliz bu durum komplo teorisyenlerinin ekmeğine yağ sürüyor.


Mars yüzeyinde doğal etkilerle oluşan bu tepe farklı açılardan bakıldığında insan yüzüne ve piranide benzetilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder