7 Eylül 2016 Çarşamba

Intel Movidius'u Satın Aldı

Gün geçtikçe artan akıllı cihaz sayısı bilişim sektöründeki büyük firmaları "Yapay Zekalı" ürünler geliştirmeye zorluyor. Son olarak Intel firmasi, Movidius adlı sektörün önde gelen firmasını satın alarak bu alanda da söz sahibi olmak istiyor.
Firma, düşük sistemler ve güçlü yonga üstü sistemler üzerine ürünler geliştiriyor. Çalışma yaptığı büyük şirketlerden bazıları Google, Lenovo ve Intel gibi dev şirketler. Aynı zamanda Intel' in RealSense geliştirme ortaklarından ve 3 boyutlu sensör teknolojisine de yönelmiş durumda. 
Movidius firmasının, Silikon Vadisi, İrlanda ve Romanya’ da ofisleri bulunuyor. Şirketin şuan180 çalışanı bulunmakta. Aynı zamanda 86,5 milyon dolar gibi bir yatırımda toplamayı başarmış durumda. 
Uzmanlar Intel'in sektöre girmesinin önümüzdeki yıllarda Yapay Zeka çalışmalarına büyük bir ivme kazandıracağını düşünüyorlar. Intel öncelikli olarak navigasyon, haritalama, çarğışma önleme, takip, nesne tanıma gibi konulara eğileceği belirtiliyor. Buradan anlaşılacağı üzere Intel, gelişen sürücüsüz otomobiller için gerekli olan yongaları ve yazılımların tedarikçisi olmak istiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder