28 Eylül 2016 Çarşamba

Snapchat ve Yeni Duyurduğu Gözlüğü

Mobil uygulamalar hakkında yanlış tahminlerde bulunuyorum. Bir kaç yıl önce "bu uygulama tutmaz" dediğim uygulamaların birçoğu tuttu. Tabi ki uygulamaların popülerlik oranı ülkeden ülkeye değişiyor. Bir kaç yıl önce saçma bir fikir olarak gördüğüm Snapchat uygulaması bugün yaklaşık 150 milyon kullanıcı ile gayet popüler. 10 saniyelik videoları kişiye özel gönderme ve görüntüleme özelliği var. Gönderilen videolar belirlenen sürede gösteriliyor ve siliniyor. Yani paylaştığınız video kişiye özel ve bir süre sonra siliniyor. Paylaşımlarınız kalıcı olmuyor.


Bu fikrin ilginçliği ve özellikle kadınlar arasında popüler olması ayrı bir sosyolojik inceleme konusu. Aynı firma şimdi de uygulama ile uyumlu gözlük çıkartacağını duyurdu. Bu gözlük tam anlamıyla akıllı bir gözlük değil. Sadece gözlüğün ön tarafına yerleştirilmiş küçük kamera görüntü kaydedecek ve Snapchat uygulamasına aktaracak. Yani o an ne görüyorsanız yada izliyorsanız kamera ile istediğiniz kişiye anlık olarak aktarabileceksiniz. Gözlüğün fiyatının 150$ dolar olacağı tahmin ediliyor. Görüntüler kare, dikdörtgen şeklinde değil dairesel olarak kaydedilecekmiş. Tutar mı tutmaz mı bunu zaman gösterecektir. Gözlüğün adı da Snaptacles olarak belirlenmiş.

Snapchat'de en uyuz olduğum özelliklerden birisi de köpek efekti. İnsanların burnuna ve kulağına köpek burnu ve kulağı yerleştiriyor, dil çıkarttığınızda köpek dili ekliyor. İnsanlar bunu ilk keşfettiklerinde epey resim çekip paylaştılar. Anlamadığım nokta ise hala bu efekti uygulayıp mutlu olmaları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder